Geen singer-songwriterstijl meer en terug naar het ’jongetje’ dat ze vroeger was. Dat hoopt Lotte Schuiling uit te stralen met haar nieuwe EP, The Girl That I Know

Op 28 mei verschijnt Lottes eerste EP-nummer, ’Bad Vibes’.© Foto aangeleverd

Tessa Thepen
Den Helder

Vroeger liep zangeres Lotte Schuiling altijd met een petje op, tot ze op een gegeven moment merkte dat ze niet helemaal geaccepteerd werd. „Jongetje, zeiden ze tegen me, dat vond ik vreselijk.” Ze deed mascara op en ging zich vrouwelijker gedragen, maar dat is nu verleden tijd. Met haar nieuwste EP wil ze laten zien dat ze weer meer dat ’jongetje’ van toen is. Op 28 mei verschijnt het eerste nummer, Bad Vibes.

Waar gaat het nummer over?

„Iedereen die het heeft gehoord, heeft er een ander idee bij, maar voor mij gaat het over een oude liefde. Ik nam daar afscheid van en was blij dat het voorbij was. Qua tekst is het een geladen nummer, maar de melodie is wel chil en positief, ’hyped up’. Mensen worden er vrolijk van.”

Wat voor stijl is het album?

„Zelf zou ik het omschrijven als alternatieve pop. Eerst was ik een singer-songwriter met gitaar en band, daar wilde ik graag van af. Ik merkte dat ik er niet blij van werd, was niet gelukkig als ik moest optreden. Het zijn nog steeds toffe nummers, maar ik wilde wat anders. Het duurde zeker anderhalf jaar voordat ik een nieuwe manier van muziek maken had gevonden. Bij dit nummer duurde het denk ik een jaar voordat het er stond, toen had ik de goede vibe. Dit past bij mij.”

Wanneer komt de rest van je EP uit?

„Er komen zes nummers op. De eerste breng ik nu uit. Over twee maanden de volgende en over nog eens twee maanden de derde. Daarna komt het volledige EP uit. Het thema is vroeger. Ik liep altijd met een petje op. Op een gegeven moment merkte ik dat ik niet geaccepteerd werd. Toen ben ik me wat vrouwelijker gaan gedragen. Nu ben ik weer wat meer terug naar dat ’jongetje’ van vroeger. Vooral in het derde nummer, The Girl That I Know, hoor je dat. Het is de bedoeling dat mensen denken ’waar is dat vrouwelijke meisje gebleven?’”

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.