Het was veel te druk op het strand voor het pasgeboren zeehondje. En door zijn lange haren kon hij nog niet met zijn moeder meezwemmen [video]

De pup woog negen kilo toen hij gevonden werd.

De pup woog negen kilo toen hij gevonden werd.© Foto Ecomare

Anja Roubos
De Cocksdorp

Het was veel te druk op het strand bij de Texelse vuurtoren voor een pasgeboren zeehondje. En omdat het eerste gewone zeehondje van dit seizoen nog niet met zijn moeder mee kon zwemmen, hebben de dierverzorgers van Ecomare hem meegenomen naar de opvang.

De pup trok vrijdag veel bekijks op het strand. Er stonden veel mensen om hem heen en zelfs een hond werd niet uit de buurt gehouden. Een uitermate stressvolle situatie voor de huiler.

Bijzonder aan deze pup is dat hij nog de lange witte haren heeft die gewone zeehonden normaal al voor de geboorte verliezen. Ze zwemmen vrijwel direct nadat ze ter wereld zijn gekomen met hun moeder mee, maar voor dit diertje zou dat door zijn lange haren lastig zijn. Nog een reden dus om hem op te vangen.

Zalmpap

Huilers zijn nog afhankelijk van moedermelk. De dierverzorgers hebben hem eerst vocht met mineralen gegeven en daarna zalmpap in kleine hoeveelheden. Ze voeden hem vijf keer per dag en voeren de hoeveelheid rustig op, om zijn darmen te laten wennen. Het zeehondje is heel gulzig en actief, een goed teken.

De geboortegolf van de gewone zeehonden moet nog beginnen. De laatste jonge grijze zeehonden van het winterseizoen zitten nog in de opvang bij Ecomare. Deze pup is er dus vroeg bij. Voorlopig blijft hij nog even in de quarantaineruimte. Als de geplande nieuwe versoepelingen doorgaan, kunnen bezoekers hem vanaf woensdag door de ramen zien vanaf het buitenterrein van Ecomare, waar ook de zeehonden en vogelopvang te vinden zijn.

Kijk alvast even hoe de huiler zich gedraagt in de video:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.