Honkballers Pioniers bezorgen Neptunus een koude douche door Rotterdammers in slot van drieluik op een dikke nederlaag te trakteren

Theo Plasschaert
Haarlem

Meerlease Pioniers zorgde voor de stunt van het weekend door in de laatste wedstrijd van het drieluik tegen Curacao Neptunus de 19-voudig landskampioen met een dikke 12-6 nederlaag terug te sturen naar Rotterdam.

Het sterrenteam met tien internationals in de selectie was in de voorgaande acht duels ongeslagen gebleven. De eerdere 1-13 en 3-0 verliespartijen van Pioniers waren hiermee in een klap vergeten.

DSS-Kinheim bleef puntloos na twee nieuwe nederlagen tegen de andere gedoodverfde kandidaat voor de Holland Series L&D Amsterdam. Het Haarlemse team staat na een voortvarende competitiestart nu vijfde in een veld van acht en de Hoofddorpers zijn zesde. Beide regionale teams halen dinsdagavond nog een eerder verregende onderlinge wedstrijd in Hoofddorp in.

Heel jammer was dat er nog geen supporters welkom waren in Hoofddorp, want anders waren zij getuige geweest van een onverwachte, eclatante zege op de bezoekers. De mannen van coach Mervin Gario hadden voor dit weekend al zes keer verloren en maar één keer gewonnen. Met de inzet van vijf pitchers onder wie Koen van ’t Klooster, zoon van de fameuze oud-speler Dirk, tegen de vijf Rotterdamse werpers trok Pioniers aan het langste eind. Aanvallend was er evenwicht met 13 respectievelijk 12 hits.

DSS-Kinheim verloor zaterdag in een regelmatige wat saaie ontmoeting met 5-0 van Amsterdam. Om de afgesproken pitchers rotatie zo goed mogelijk in tact te houden bleef werper Glenn Wassink aan de kant en was het de beurt aan de pas 17-jarige Rick Rizvic om het vanaf de heuvel op te nemen tegen de gevaarlijke Amsterdamse slagploeg.

De linkshandige werper, student aan de Johan Cruijf Academie, hield het ondanks twee solohomeruns tegen, vijfs innings lang redelijk vol tegen de Amsterdamse aanvallers onder wie twee internationals met de werpcijfers 1-4-6-1. , Ik had alle slagmensen voor de eerste keer tegenover mij en het zijn bijna allemaal toppers. Gelukkig voor mij was power hitter Kalian Sams geblesseerd afwezig. Van mijn pitchers coach David Bergman had ik opdracht om zoveel mogelijk slag te blijven gooien, want hij had liever als leeropdracht dat ik geraakt zou worden dan alleen maar saaie wijdballen zou produceren. Ik ben blij dat ik na twee jaar blessureleed weer terug ben. Ik hoor eigenlijk bij de selectie van het overgangsklasse team, maar zolang die nog niet begonnen zijn aan de competitie zit ik bij ht eerste team en dat bevalt prima. We zien wel hoe lang ik bij deze groep kan blijven.”

Aanvallend kwamen de Haarlemmers zelf met vier hits veel te kort tegen international Juan Carlos Sulbaran, die nog bij DSS speelde. De Amsterdammers versterken zich binnenkort ook nog met de gelouterde selectiespelers werper Shairon Martis en infielder Sharlon Schoop, terwijl coach Michael Crouwel reikhalzend uitkijkt naar de terugkeer van enkele jonge college spelers.

In de derde wedstrijd bleef het verschil tot halverwege de ontmoeting steeds klein, maar wel steeds in het voordeel van de bezoekers. In de slotfase maakten de bezoekers echter het verschil en ging er een ruime 3-14 zege mee naar Amsterdam.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen