Premium

Bussumers voelen zich vermalen en uitgerookt door de overheid: ’We kregen gelijk maar toch verliezen we de strijd. De gemeente trekt zich niets aan van de bezwaren’

Frans Snijders Blok toont hoe dicht de glazen pui (vanaf het hoogste punt van het pannendak naar beneden) straks op de achterburen staat.
© Studio Kastermans/Danielle van Coevorden
Bussum

In het oude Euramipand aan de Landstraat in Bussum komen zeven nieuwe appartementen. Vijf daarvan zijn aan de achterkant gesitueerd en krijgen een hoge glazen wand bijna op de erfafscheiding met de achterburen. Na anderhalf jaar bezwaar maken en gelijk te hebben gekregen van de bezwaarcommissie staat de buurt toch met lege handen.

,,Het is natuurlijk geen toeslagenaffaire, maar ook in Gooise Meren kun je als burger vermalen worden door de overheid”, is de teleurgestelde conclusie van Frans Snijders Blok. De bewoner van de Havenstraat in Bussum doet de woordvoering namens de buurtbewoners die bezwaar hebben gemaakt tegen de komst van de vijf appartementen aan de achterkant van de vroegere handel in automaterialen, Eurami.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen