Badmintonster Selena Piek uit Weesp opnieuw in twee onderdelen naar de Olympische Spelen

Selena Piek, met achter haar Cheryl Seinen, in actie op het EK vorige maand waar het tweetal de halve finales bereikte.

Selena Piek, met achter haar Cheryl Seinen, in actie op het EK vorige maand waar het tweetal de halve finales bereikte.© Foto EPA

Robert Berkeley
Weesp

Selena Piek heeft het weer geflikt; de 29-jarige badmintonster mag komende zomer net als in 2016 op twee onderdelen uitkomen bij de Olympische Spelen.

De Weespse haalde in Rio vijf jaar geleden de kwartfinales in het dubbelspel, terwijl ze in het gemengd dubbelspel in de poulefase strandde. In Tokio gaat ze in dezelfde onderdelen weer een poging wagen, maar wel met andere partners. De vervangster van Eefje Muskens, met wie ze jarenlang succesvol was, werd een aantal jaar geleden Cheryl Seinen terwijl ze haar jarenlange dubbelpartner Jacco Arends inwisselde voor Robin Tabeling.

De Nederlandse koppels staan evenals enkelspeler Mark Caljouw hoog genoeg op de kwalificatieranglijst. Eigenlijk hadden ze nog toernooien in Kuala Lumpur en Singapore moeten spelen die meetelden voor die ranglijst, maar nadat vorige week Kuala Lumpur vanwege de coronacrisis al werd afgelast gebeurde datzelfde woensdag bij het Singapore Open. Het moet nog officieel worden bevestigd door de Badminton World Federation (BWF), maar de Nederlandse badmintonbond maakte al bekend dat het viertal zich voor Tokio heeft geplaatst.

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen