Ruzie over extra weg Circuit onopgelost: provincie sleept Zandvoort voor de rechter

De extra toegangsweg waarover zoveel te doen is.
© Archieffoto
Zandvoort

De provincie Noord-Holland en de gemeente Zandvoort blijven het oneens over het gebruik van de extra toegangsweg naar het Circuit. Pogingen om er samen uit te komen zijn mislukt. De provincie sleept Zandvoort daarom toch voor de rechter.

De extra toegangsweg tot het Circuit moest er komen om de Formule 1 in Zandvoort mogelijk te maken. Anders zouden hulpdiensten het circuit tijdens het racespektakel moeilijk kunnen bereiken.

Zandvoort verleende het Circuit in februari 2020 echter een vergunning om ook op vijftig andere dagen dan de F1-dagen van de extra weg gebruik te kunnen maken.

De provincie tekende daartegen protest aan. De provincie wil veelvuldig gebruik van de weg alleen toestaan als de gemeente de kruising met de Boulevard Barnaart anders inricht. Alleen verkeersregelaars inzetten, wat de gemeente voorstelt, is de provincie niet veilig genoeg.

Minnelijke schikking

Verwoede pogingen om tot een minnelijke schikking te komen zijn onlangs gestrand. De provincie blijft erbij dat afslaand verkeer naar de extra uitweg alleen bij wijze van uitzondering mogelijk is. Daarom zetten Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland hun beroepszaak door. Dat hebben ze de gemeente Zandvoort op 11 mei laten weten.

Wethouder Raymond van Haeften zei vorige maand nog dat hij vertrouwde op de goede afloop van een eventuele rechtszaak.

De extra toegangsweg heeft al veel teweeg gebracht. In mei 2020 leidde ophef over het gebruik van de weg in Zandvoort zelfs tot het aftreden van alle drie de wethouders.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen