Premium

Buren kennen elkaar ineens bij naam. Gewoon, door met elkaar de straat op te fleuren. Plantjes: niet alleen goed voor diertjes. Ze verbroederen, verfraaien en verkoelen

Lia Schipper woont al bijna een halve eeuw in de straat. Ze heeft zelf al eerder orchideeën geplant aan weerszijden van de voordeur.
© jjfoto.nl / Jan Jong
Alkmaar

Een hoop vrolijkheid in de Museumstraat. Buren die elkaar eerst alleen maar van gezicht kenden, waren zondag 9 mei gebroederlijk bezig om straattegels te lichten en er plantjes voor terug te zetten. Het is het begin van een grote vergroeningscampagne.

Om tien uur ’s ochtends kwamen ze te voorschijn, de bewoners van de Museumstraat die je anders op een zondagochtend niet ziet. Als bijen kwamen ze op de plantjes af die buur Ginger Verhagen al uitgestald had op de klinkers. Plantjes voor de aan te leggen geveltuintjes die een groot deel van de dag in de schaduw liggen, en groen voor de gevels die half in de schaduw en half in de zon liggen. Stoeltjes en tafeltjes kwamen te voorschijn. Aan de slag!

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen