Mario Bennes ziet rek in vrouwen Den Helder Suns en tekent bij

Mario Bennes maakt voorzitter Tim Toornstra van Topbasketbal Den Helder blij met zijn handtekening.

Mario Bennes maakt voorzitter Tim Toornstra van Topbasketbal Den Helder blij met zijn handtekening.© Foto Jeffrey Lewakabessy

Ruud Ramler
Den Helder

Het bestuur van Topbasketbal Den Helder, waar volgend seizoen de vrouwen van Den Helder Suns onder vallen, en Mario Bennes zijn een derde termijn overeengekomen. Vóór de coach werden ook al de contracten van Janiek van Veen en Sarah Curran verlengd bij de landskampioen.

Toen Bennes in Den Helder aan de slag ging, liet hij meteen doorschemeren te zijn gekomen om prijzen te pakken. Dat hij in aanleg nog een beginnende coach was die niet eerder met vrouwen werkte deerde hem niet.

In zijn eerste seizoen dat door corona niet werd afgerond loodste Bennes de Helderse basketbalsters al naar de bekerfinale. Die werd pas aan het begin van zijn tweede contractjaar gespeeld en gewonnen, veertien jaar nadat het Den Helder voor de laatste keer was gelukt. Daarna werd de landstitel voor het eerst sinds 2009 onder leiding van Mario Bennes weer naar Den Helder gehaald.

De Purmerender heeft het gevoel dat er nog meer rek zit in de ploeg die volgend seizoen als Den Helder Suns de competitie ingaat. Een van zijn opdrachten is jonge talenten dichter naar de basis te begeleiden.

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen