Den Helder Suns houdt hoop in theorie levend

Ruud Ramler
Den Helder

Den Helder Suns moet dinsdag in Groningen met minimaal negen punten winnen om het basketbalseizoen in de eredivisie te kunnen rekken. Lukt het niet de 75-83 thuisnederlaag tegen Donar te repareren dan is de kwartfinale in de play-offs meteen de halte om uit te stappen.

Het was in tegenstelling tot de laatste onderlinge ontmoeting (64-105) veel meer en van begin tot einde een wedstrijd. Dat had grotendeels te maken met de beschikbaarheid nu van Boyd van der Vuurst de Vries, Stan van den Elzen en Tom Koopman die er toen door blessures niet bij waren aan Helderse kant waardoor coach Peter van Noord de klus destijds met een geamputeerde selectie moest klaren.

Op papier en voor het collectieve enthousiasme dat nooit stil valt, was het prettig dat dit trio weer beschikbaar was. Deze spelers misten, begrijpelijk, echter het ritme waarmee tegenstanders doorgaans angst worden aangejaagd. Van der Vuurst de Vries en Van den Elzen werden vooraf door voorzitter Maarten Bais nog respectievelijk als meest waardevolle speler U23 en talent met meeste progressie van de Nederlandse competitie gehuldigd.

De wedstrijd ging lang op en neer met de thuisclub alleen in het eerste kwart (17-17) maximaal zes punten los (15-9). Nadat 32-40 halverwege eerst nog 39-51 was geworden kwamen de Suns bij 51-51 langszij. Daarna verdween Donar weliswaar nooit echt ver uit zicht maar wel genoeg om de winst mee naar Groningen te nemen.

Topscorers Suns: Brace 22, Van der Vuurst de Vries 13, Gorissen 11, Van den Elzen 10.

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen