De dubbele houten deur in de achtermuur van de Teylershofjestraat leidt naar het achtergelegen hofje | Verscholen Haarlem

Haarlem

De kleine doodlopende Teylershofjestraat nabij de Bakenesserkerk wordt gevormd door prachtige in eclectische stijl ontworpen woningen.

De woningen zijn gebouwd rond 1890. Waarschijnlijk in opdracht van de Teylers Stichting, een stichting die voortkomt uit de nalatenschap van Pieter Teyler van der Hulst en die onder meer ook het Teylershofje en het Teylersmuseum beheert.

De woningen in de Teylershofjesstraat zijn inmiddels particulier eigendom. De dubbele houten deur in de achtermuur leidt naar het achtergelegen Teylershofje.

De woningen hebben een monumentale status vanwege de cultuurhistorische en stedenbouwkundige waarde. Ze zijn tevens van belang vanwege de architectuurhistorische en typologische waarde.

Eric Coolen

Tekenaar en ontwerper/maker van boeken, beelden, gevelstenen, glas-in-loodramen en wat niet al. Won in 2013 Kunst- en Cultuurprijs (publieksprijs) de Olifant. Ontving in 2015 de Penning van Verdienste en in 2017 de Antithese-prijs.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen