Zeven Noordzeestranden en twee jachthavens zijn veilig, schoon en duurzaam: zij hebben weer de Blauwe Vlag

Ook bij de Lagune bij Camperduin kun je weer veilig, schoon en duurzaam recreëren: het strand heeft een Blauwe Vlag voor 2021.
© Archieffoto
Alkmaar

De stranden bij Bergen aan Zee, Camperduin, Castricum aan Zee, Egmond aan Zee, Egmond Binnen, Hargen aan Zee en Schoorl aan Zee hebben ook dit jaar weer een Blauwe Vlag bemachtigd.

De Blauwe Vlag is de internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, schoon en duurzaam zijn. In de praktijk betekent dit dat ze moeten voldoen aan criteria zoals schoon water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid.

In het binnenland hebben de jachthavens van de ARZV en ’t Hoorntje, beide in Akersloot, ook een Blauwe Vlag gekregen. Jachthaven Uitgeest, ook aan het Alkmaardermeer, heeft niet alleen een blauwe vlag maar ook de Groene Wimpel. Dat is een erkenning voor jachthavens die zich extra inspannen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De vlaggen worden elk jaar opnieuw toegekend door de internationale organisatie FEE. Het totaal aantal uitgereikte Blauwe Vlaggen in Nederland is al een paar jaar stabiel rond de 180. Er zijn 25 jachthavens met een Groene Wimpel.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen