Fik in holle boom; brandweer moet tot drie keer terug. Het was alsof een schoorsteen in de hens stond

De brandweer in actie.
© Foto Ko van Leeuwen
IJmuiden

Van een vlammenzee is zeker geen sprake geweest. Toch heeft de brandweer flink wat werk gehad aan een fik in een holle boom in de buurt van de IJmuidense Heerenduinweg.

De boombrand aan de rand van het daar gelegen bos- en duingebied, die waarschijnlijk is aangestoken, bleek namelijk knap lastig te bedwingen. Daarom moesten blussers de afgelopen dagen naar verluidt in totaal drie keer uitrukken.

De eerste twee pogingen om het vuur uit te krijgen, leken succesvol. Maar elke keer als de opgetrommelde brandweerlieden waren vertrokken, bleken er toch nog resten te smeulen en moest opnieuw alarm worden geslagen. Doordat het om een holle boom ging, was het als het ware alsof er een schoorsteen in de hens stond.

(Tekst gaat door onder de foto’s)

© Foto Ko van Leeuwen
© Foto Ko van Leeuwen
© Foto Ko van Leeuwen

Weggehaald

In overleg met gebiedsbeheerder Natuurmonumenten is uiteindelijk besloten om de flink uit de kluiten gewassen boom - die ter hoogte van de Spaarnestraat stond - helemaal weg te halen. Die klus werd woensdag in gang gezet. Waarna brandweerlieden ook donderdagochtend nog in actie moesten komen voor wat laatste bluswerk.

Hoe de brand precies is ontstaan, kon een woordvoerster van Veiligheidsregio Kennemerland donderdag niet zeggen.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen