Omwonenden Julianapark in Hoorn mogen zegje doen over nieuw stuk park dat vrijkomt na herverdeling grond van sportcomplex

De velden linksonder worden maximaal zeven meter langer.
© Foto Cyclomedia
Hoorn

Voetbalclubs Hollandia en Zwaluwen’30 willen een deel van hun sportcomplex ruilen met grond van het Julianapark. Aan de andere kant van het complex geven de clubs evenveel vierkante meters terug. Dit deel wordt dan weer openbaar toegankelijk. Omwonenden mogen meedenken over wat met dit nieuwe stuk park moet gebeuren.

De betreffende velden moeten maximaal zeven meter langer worden, zodat alle soorten wedstrijden hier gespeeld kunnen worden. Om dat te bereiken, moeten enkele bomen wijken. Deze zullen volgens de gemeente op een andere plek in het park gecompenseerd worden.

Inwoners van de gemeente Hoorn mogen meedenken over de inrichting van dit nieuwe stuk park. Hiervoor is een online vragenlijst opgesteld (www.hoorn.nl/julianapark). Deze kan tot 18 mei worden ingevuld. Aan het einde van de maand worden deze voorgelegd aan de gemeenteraad. Of de voetbalvelden op het Julianapark ook daadwerkelijk worden aangepast en de fusie doorgang kan vinden, zal de gemeenteraad naar verwachting later dit jaar besluiten.

Lees ook: Voetbalclubs Hollandia en Zwaluwen ’30 beginnen geduld te verliezen, nu fusie minstens jaar is uitgesteld. ’We willen geen speelbal van Hoorn worden’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen