Toekomstige IKC De Ark in Schagen krijgt een centraal leerplein, buitenlesruimte en een grote moestuin. Basisschool en kinderopvang verhuizen naar verwachting in 2022 naar Vincent van Goghlaan

Impressie van het nieuwe schoolgebouw van IKC De Ark.

Impressie van het nieuwe schoolgebouw van IKC De Ark.

Casper Duin
Schagen

De tekeningen van het nieuwe Integraal Kindcentrum (IKC) De Ark aan de Vincent van Goghlaan in Schagen liggen klaar en de aannemer is gecontracteerd.

Met het voltooien van het ontwerp gaat de aanstaande nieuwbouw van basisschool en kinderopvang de volgende fase in.

Basisschool de Ark (Stichting Kopwerk) en kinderopvang ’t Hummeltje (Kappio) bundelen aan de Vincent van Goghlaan de krachten voor het nieuwe IKC. Beide zijn nu samen gevestigd in het schoolgebouw aan de Jozef Israëlstraat. Naar verwachting in 2022 verhuizen ze naar de locatie waar voorheen de Willibrordschool zat. En dat als laatste fungeerde als dependance van De Rank. Het schoolgebouw aan de Van Goghlaan is reeds gesloopt. Alleen de gymzaal staat nog.

(Tekst gaat door onder de foto)

Kinderen van nul tot en met twaalf kunnen in de nabije toekomst leren ’in een inspirerende omgeving die helemaal van deze tijd is’. Het nieuwe schoolgebouw is duurzaam met een circulair interieur, centraal leerplein, buitenlesruimte en een grote moestuin.

In het nieuwe gebouw wordt binnen met buiten verbonden door veel glas in de gevels en het prachtige uitzicht op de vijver en het park. Het groene schoolplein, met moestuintjes en een buitenkring voor lessen in de buitenlucht, moet uitnodigen tot bewegen en ontdekken. ,,De leeromgeving is meer dan alleen het klaslokaal. We stimuleren kinderen om zelf zaken te onderzoeken en te ontdekken. Deze buitenlesruimte is daar uitstekend geschikt voor”, zo vertelt Tjallina Liebregts, schoolleider van de Ark. ,,Moestuinen zijn bij uitstek het middel om kinderen bewust te maken van hun omgeving. Kinderen zijn gezond bezig in de buitenlucht en leren spelenderwijs over de natuur en goede voeding.”

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.