Virtuele tour door de bunkers is nu klaar voor bezoekers: via smartphone of tablet de Duitse verdedigingswerken in

In de Küverbunker.
© Foto Richard Stekelenburg
Wijk aan Zee

De 360-gradentour voor de bunkers van Wijk aan Zee is klaar. Bezoekers kunnen nu virtueel, en dus coronaproof, door de Duitse verdedigingswerken uit de Tweede Wereldoorlog.

Roos en Susanne Meeuwissen van 360 Superview maakten in februari van dit jaar opnamen in de bunkers. Die beelden zijn nu verwerkt en door vrijwilliger en bunkerkenner Dario Lo Cascio voorzien van begeleidende teksten.

Voor de Manschappenbunker M151 en de Radarbunker V143 aan De Zwaanstraat en de Küver 451a in het Gaasterbos zijn de teksten inmiddels met spraak, foto’s en films toegevoegd en ingepast.

Vanaf nu kan iedereen die wil, dus via laptop, smartphone, tablet op pc de bunkers in. Ook is het mogelijk een persoonlijke tour vanuit huis te boeken.

(Tekst gaat door onder de foto)

Flyer van de virtuele tour

De link van de videotour is, via de website www.rondjewijkaanzee.nl, te downloaden.

De Vereniging Rondje Wijk aan Zee die de bunkers beheert, hoopt in de zomer ook weer bezoekers fysiek te kunnen verwelkomen. vanwege de coronamaatregelen is dat al een jaar niet mogelijk.

Lees ook: Op het commando ’allemaal dekking!’ schuilen we in de Duitse oorlogsbunker, uit het zicht van de camera voor de 360-gradentour

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen