Middenvelder Timber verruilt Ajax transfervrij voor FC Utrecht [video]

De tweelingbroers Timber schelen qua leeftijd slechts tien minuten. Achteraan: Jurriën, vooraan broer Quinten.
© Archief
AMSTERDAM

Quinten Timber verruilt komende zomer Ajax voor FC Utrecht. De 19-jarige middenvelder heeft bij de club uit zijn geboortestad een contract voor drie jaar ondertekend.

De jeugdinternational komt transfervrij naar de Galgenwaard. Hij is de tweede versterking voor FC Utrecht voor het nieuwe seizoen. Eerder legde de Eredivisieclub de Griekse spits Anastasios Douvikas vast.

Timber begon met voetballen bij het Utrechtse DVSU en speelde in de jeugdopleiding van Feyenoord. In de zomer van 2014 verruilde hij die club voor Ajax. Met Jong Ajax kwam Timber veertig keer in actie in de Keuken Kampioen Divisie. Hij is de tweelingbroer van verdediger Jurriën Timber, die dit seizoen voor Ajax al zeventien wedstrijden in de Eredivisie speelde.

"Sportief gezien wil ik een mooie stap maken. FC Utrecht is een fantastische club. Ik vind de ambities die ze hebben heel mooi en wil daar graag een bijdrage aan leveren", laat Timber weten.

"Hij is een echte Utrechtse jongen, die altijd de binding met de stad en de club gehouden heeft", zegt technisch directeur Jordy Zuidam. "Een Utrechter die hier op de tribune heeft gestaan en eigenlijk nog zijn hele carrière voor zich heeft. Hij is een ontzettend talentvolle speler, die veel energie legt in wedstrijden."

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen