Route Schoorldam-Warmenhuizen: even omrijden wegens werk aan de weg. Tuincentrum Kanaalweg wel bereikbaar

Op de Kanaalweg in Warmenhuizen, tegen de oude grens met Schoorldam aan, is een verkeersdrempel aangebracht die belijnd wordt door Coen Ursem (l) en Nick Pekel van de firma Heijmans.
© Foto Marc Moussault
Schoorldam

Automobilisten die van Schoorldam naar Warmenhuizen en verder willen rijden, moeten tot vrijdagmiddag 7 mei een stukje omrijden om daar te komen. De Kanaalweg is vanaf de kruising met de Westfriesedijk afgesloten wegens wegwerkzaamheden door de firma Heijmans.

(Tekst gaat door onder de foto)

Verkeer van Schoorldam naar Warmenhuizen en andersom moet tot vrijdagmiddag omrijden. Het tuincentrum aan de Kanaalweg is wel bereikbaar.
© Foto Marc Moussault

In opdracht van de gemeente Schagen wordt het het wegdeel vernieuwd vanaf genoemde kruising tot aan Tuincentrum Schoutenbos. De werkzaamheden begonnen op maandag 3 mei en duren tot vrijdagmiddag rond 16.00 uur.

Verhoogd asfaltdek

Om de snelheid van het autoverkeer Warmenhuizen richting Schoorldam eruit te halen vóór die vaak drukke en onoverzichtelijke kruising is dat stukje van de Kanaalweg nu voorzien van iets verhoogd en donkerrood gekleurd asfalt. Aan beide uiteinden worden daarop kleine drempels aangebracht. Het enige dat nu nog moet gebeuren is het trekken van nieuwe belijning voor de wegmarkeringen.

(Tekst gaat door onder de foto)

Het wegdek op dit stukje Kanaalweg tussen Schoorldam en Warmenhuizen is voorzien met donkerrood asfalt.
© Foto Marc Moussault

Het tuincentrum is al die tijd vanuit Warmenhuizen komend gewoon bereikbaar voor auto’s. Het verkeer vanuit Schoorldam wordt omgeleid. Men kan komend vanaf de brug over het Noordhollands Kanaal linksaf de Westfriesedijk oprijden en dan rechtsaf de route vervolgen via de Oudewal en de Kanaalweg in Warmenhuizen.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.