Hilversumse herinneringen aan oorlog en bevrijding in Regenboogkerk

Uit de expositie in de Regenboorkerk over oorlog en bevrijding in Hilversum.
Foto uit de expositie oorlog en bevrijding in Regenboogkerk.
1/2
Hilversum

Mei 1946 was de eerste landelijke viering van de bevrijding. Zo ook in Hilversum waar een grote straatoptocht was georganiseerd. In de Regenboogkerk is een expositie ingericht met onder meer foto’s van die optocht.

Pieter de Jager, gemeentelid, bewaart goede herinneringen aan die dag. Hij legde de route als kleine jongen af zittend in een karretje. Twee buurmeisjes trokken het voertuigje dat was voorzien van een affiche gemaakt door de vader van De Jager.

Voor de expositie is een aantal gemeenteleden geïnterviewd, die de bevrijding van Hilversum eveneens als kind hebben meegemaakt. Zij geven hun commentaar bij de beelden.

Aan de wand hangen voorts foto’s, die in Hilversum zijn genomen tijdens de oorlog. De meeste komen uit het streekarchief Gooi en Vechtststreek aangevuld met enkele privéfoto’s. In de vitrine liggen curiosa en documenten, voornamelijk uit de collectie van Robin Gouwswaard uit Loosdrecht.

Het materiaal is te bekijken via de site van de kerk: regenboogkerkhilversum.nl. De expositie is bovendien tot 13 augustus op afspraak te bezoeken op de eerste en derde dinsdagmorgen van de maand via marjavantol@xs4all.nl.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen