A9 bij Akersloot gedeeltelijk dicht door weggeblazen dak stacaravan, code geel in het hele land

Een medewerker van Rijkswaterstaat bij het weggewaaide dak.

Een medewerker van Rijkswaterstaat bij het weggewaaide dak.© DNP.NU

Internetredactie
Akersloot

Het verkeer dat op de A9 bij Akersloot naar Amstelveen wil rijden, moet rekening houden met een vertraging van ongeveer 20 minuten: twee rijstroken zijn dicht.

De storm is daarvan de boosdoener. Die heeft het dak van een stacaravan weggeblazen. Een medewerker van Rijkswaterstaat is momenteel bezig het dak van de weg te halen. Het is niet bekend hoe lang de vertraging zal duren.

De Rijkswaterstaat heeft een foto op Twitter geplaatst waarop de stacaravan is te zien. ’De eigenaar probeert het laatste stukje dak te redden’, staat in de tweet.

De eigenaar van de stacaravan op het stukje dak dat nog over is.

De eigenaar van de stacaravan op het stukje dak dat nog over is.© Rijkswaterstaat

Voor het hele land geldt vandaag code geel. Om die reden komt Rijkswaterstaat met een waarschuwing. ’Door de wind zien we relatief veel voorwerpen op de snelwegen. We houden alles goed in de gaten, plaatsen rode kruizen waar nodig en sturen weginspecteurs om op te ruimen’, vertelt Rijkswaterstaat. ’Wees alert als je vandaag de weg op moet.’

File loopt op bij Akersloot.

File loopt op bij Akersloot.© DNP.NU

Windkracht 6

De harde wind die nu raast over het land zal later op de ochtend wat rustiger worden, maar neemt in de middag weer toe. Aan zee wordt het ’stormachtig’, meldt Weer.nl. In de avond, tijdens Dodenherdenking, is het een fractie rustiger dan overdag.

In de middag komt in het binnenland een windkracht 6 te staan. Daarbij kunnen tijdens buien in het hele land zware windstoten optreden, met snelheden tot 80 of 90 kilometer per uur. Heel lokaal is een windvlaag van 100 kilometer per uur ook niet uit te sluiten, aldus Weer.nl.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen