Rinus van Kalmthout negende in Texas bij vierde IndyCar-race [video]

© Archieffoto ANP
FORT WORTH

Autocoureur Rinus van Kalmthout is als negende geëindigd in de vierde race van het nieuwe seizoen in de IndyCar Series. De 20-jarige Nederlander werd op het circuit van Fort Worth in Texas bestraft omdat hij verkeerd de pitstraat uitkwam, maar kwam terug vanuit een zestiende positie.

’VeeKay’, zoals zijn racenaam in de Verenigde Staten luidt, is in zijn Chevrolet in drie van de vier races in de top 10 geëindigd. Hij staat elfde in het algemeen klassement. De Mexicaan Pato O’Ward kwam als eerste over de finish. Scott Dixon uit Nieuw-Zeeland behoudt de leiding in het algemeen klassement.

Lees ook: Rinus van Kalmthout rijdt IndyCar-race op de Texas Motor Speedway dit keer wel uit, en eindigt als twintigste: ’Het was een zware race’

’VeeKay’ begon zijn eerste seizoen in de IndyCar Series vorig jaar met twee crashes, maar hij herstelde zich knap met onder meer een vijfde, vierde en derde plaats in races en één poleposition. Hij baarde ook opzien met de vierde startplaats in de Indy 500.

De Hoofddorper belandde in het eindklassement van de IndyCar op de veertiende plaats. Daarmee was Van Kalmthout de beste ’rookie’ (debutant) van het jaar.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen