Extinction Rebellion demonstreert tegen schrappen klimaatgeld: ’Een dikke middelvinger naar alle kinderen’

De actie van Extinction Rebellion op 5 maart bij het gemeentehuis van Castricum.
© aangeleverde foto
Castricum

Extinction Rebellion Castricum demonstreert op vrijdag 14 mei in Castricum. De milieubeweging wil dat de gemeente de klimaat- en ecologische noodtoestand afkondigt en de bezuinigingen op klimaat terugdraait.

De demonstratie begint om 10.30 uur op het Bakkerspleintje. Vanaf daar gaan de demonstranten te voet over de Dorpsstraat naar het gemeentehuis. Deelnemers wordt gevraagd een mondkapje te dragen en anderhalve meter afstand te bewaren.

,,Vooralsnog weigert de gemeente Castricum te erkennen dat we met een crisissituatie te maken hebben. Tot overmaat van ramp heeft de gemeenteraad nu besloten om de bescheiden financiën voor energietransitie uit de begroting te schrappen’’, vermeldt Extinction Rebellion in een persbericht. Het schrappen van het klimaatgeld door de raad noemt de beweging ’een dikke middelvinger naar alle kinderen in Castricum’.

Sit-in

Extinction Rebellion Castricum voert al langer actie. Zo werd op 5 maart een sit-in gehouden in het gemeentehuis. De demonstratie op 14 mei is speciaal bedoeld voor een breed publiek. „We nodigen iedereen die zich zorgen maakt over het gebrek aan daadkracht van onze overheid uit om mee te lopen. Het maakt niet uit of je politiek links of rechts bent, dit gaat ons allemaal aan”, zegt Hans van der Vecht van Extinction Rebellion Castricum.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen