Selena Piek plaatst zich op EK badminton tweemaal voor kwartfinale en doet zo prima zaken richting Tokio [video]

Selena Piek en Robin Tabeling in actie in de achtste finale van het EK badminton in Kiev, tegen het stugge Deense duo Niclas Nohr en Amalie Magelund.

Selena Piek en Robin Tabeling in actie in de achtste finale van het EK badminton in Kiev, tegen het stugge Deense duo Niclas Nohr en Amalie Magelund.© Foto EPA

Robert Toret
Kiev

Selena Piek beleefde donderdag een prima dag op het EK badminton in Kiev. De 29-jarige Weespse bereikte zowel in het damesdubbel als in de mix de kwartfinale.

In de ochtend kwam Piek met Robin Tabeling in actie in het gemengd dubbel. Het als vijfde geplaatste koppel moest alle zeilen bijzetten om het Deense duo Niclas Nohr en Amalie Magelund eronder te houden: 21-11, 16-21, 21-19.

’s Middags trad ze met Cheryl Seinen aan in het damesdubbel. Het als vierde geplaatste tweetal, dat in de zomer van 2019 goud won op de Europese Spelen in Minsk, had maar weinig te duchten van het Russische koppel Anastasiia Akchurina en Olga Morozova: 6-21, 10-21.

Vandaag komt Piek opnieuw twee keer in actie. Om elf uur strijdt ze eerst aan de zijde van Tabeling met het Duitse koppel Mark Lamsfuss en Isabel Herttrich (3) om een plek bij de laatste vier. Later op de middag moet ze samen met Seinen zien af te rekenen met het Deense duo Mettre Poulsen en Alexandra Bøje (6) voor een plaatsje in de halve finale.

Voor Piek staat er in Kiev, waar veel punten voor de wereldranglijst te verdienen zijn, het nodige op het spel. Zowel in het damesdubbel als in de mix is ze nog niet verzekerd van plaatsing voor de Spelen in Tokio van komende zomer.

Pas in juni worden de olympische tickets definitief toegewezen. Om daar aanspraak op te maken moet ze voor beide disciplines op de ’geschoonde’ wereldranglijst - met daarop maximaal twee koppels per land - dan bij de eerste veertien staan. Met zowel Seinen als Tabeling bezet ze daarop momenteel de twaalfde plek.

Na het EK volgt voor Piek (onder voorbehoud) nog een Aziatische toer, met toernooien in India, Maleisië en Singapore.

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen