Buurtbus 412 door Venhuizen krijgt meer passagiers

De twee buurtbussen van lijn 412.
© Foto buurtbusvereniging De Drieban
Venhuizen

Na een stop van precies één jaar en één week heeft buurtbusvereniging De Drieban van Venhuizen naar Hoorn en Bovenkarspel (lijn 412) de dienstregeling op 22 maart weer hervat. In de eerste vijf weken sinds de herstart zijn 665 passagiers vervoerd. Daarmee is volgens voorzitter Jan Hoedjes een stijgende trend te zien.

Langzamerhand weten de oorspronkelijke passagiers, voornamelijk scholieren en forenzen, de buurtbus volgens Hoedjes weer te vinden. ,,Een enkele keer was het aanbod van passagiers zelfs groter dan de beschikbare capaciteit, bijvoorbeeld op 6 april, toen de treinen niet reden tussen Hoorn en Enkhuizen vanwege explosiegevaar door een oververhitte gasleiding in Oosterblokker.’’

(Tekst gaat door onder de foto)

De twee buurtbussen van lijn 412.
© Foto buurtbusvereniging De Drieban.

Buurtbus 412 rijdt op de route tussen station Hoorn en station Bovenkarspel-Grootebroek. De bus doet daarbij, naast Hoorn, de dorpen Schellinkhout, Wijdenes, Hem, Venhuizen, Hoogkarspel, Lutjebroek en Grootebroek aan.

De buurtbusvereniging rijdt met twee bussen een uursdienst volgens de Connexxion-dienstregeling van maandag tot en met zaterdag. De vereniging telt zo’n veertig leden, die zich enthousiast en vrijwillig inzetten voor de mobiliteit van de inwoners van de genoemde plaatsen.

De bussen worden sinds 1 januari gestald bij de firma Boots in Hem.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen