Premium

Nieuw zwembad kan het beste op ligweide van De Waterakkers in Heemskerk komen, anders moeten tennissers naast Sportfondsenbad weg

De ligweide bij De Waterakkers biedt voldoende ruimte. Er zal wel een oplossing gevonden moeten worden voor de grote boom.
© foto ronald goedheer
Heemskerk

Het nieuwe zwembad van Heemskerk en Beverwijk kan het beste op de plek van De Waterakkers in Heemskerk gebouwd worden. Een goed alternatief is de plek van het Sportfondsenbad in Beverwijk. Daar moet dan wel de tennisclub voor wijken. Dat blijkt uit onderzoek van adviesbureau Synarchis.

De Kerkweg in Heemskerk, De Waterakkers, is de eerste keuze. De ligweide biedt genoeg ruimte voor een uitbreiding. Het oude zwembad kan tijdens de bouw van het nieuwe open blijven. Het terrein is groot genoeg, er is dertienduizend vierkante meter nodig. Ook is het goed bereikbaar, en is er voldoende parkeergelegenheid. Een combinatie met andere sportfaciliteiten en horeca is er al. En, niet onbelangrijk, er kan snel met bouwen begonnen worden, want de grond is al van de gemeente en heeft de bestemming sport.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen