Voor de tweede dag op rij een coronadode in gemeente Den Helder. In Noordkop 43 nieuwe besmettingen vastgesteld

Den Helder

Voor de tweede dag op rij heeft het coronavirus een dodelijk slachtoffer geëist in de gemeente Den Helder. Het gaat om de 36ste coronadode in totaal in die gemeente.

In de Noordkop zijn nu, sinds de uitbraak ruim een jaar geleden, 127 mensen aan het virus bezweken. Dinsdag werd er in de cijfers van het RIVM en de GGD Hollands Noorden ook al een sterfgeval gemeld in Den Helder of Julianadorp.

Verder is er recent een positief geteste inwoner van de gemeente Den Helder in het ziekenhuis opgenomen. Het is in totaal de 57ste ziekenhuisopname in die gemeente en de 159ste in de Noordkop.

Er zijn woensdag 43 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de Noordkop. Dat zijn er vijftien meer dan dinsdag. Het gaat om achttien inwoners van de gemeente Den Helder, twaalf van Schagen, elf mensen uit Hollands Kroon en twee Texelaars. Sinds maart 2020 zijn er in de Noordkop nu 13.543 personen besmet geraakt.

Lees ook: En weer eist corona een dodelijk slachtoffer, ditmaal in Den Helder. In de Noordkop zijn 28 nieuwe besmettingen geconstateerd

Lees ook: Forse corona-uitbraak onder medewerkers en patiënten in Dijklander Ziekenhuis

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.