Windturbines in bos bij Lage Vuursche van de baan; De Bilt gaat locatie niet verder onderzoeken

Eric Lorier
Lage Vuursche

De gemeente De Bilt ziet af van de bouw van grote windturbines in het bos bij Lage Vuursche. Tegen het idee was veel verzet. Burgemeester en wethouders van De Bilt hebben nu besloten besloten de optie Lage Vuursche niet verder uit te werken.

Zoals elke gemeente moet ook De Bilt op zoek naar mogelijke locaties voor windturbines en zonnepanelen. Bij een eerste selectie van mogelijke locaties was het bos achter het dorp Lage Vuursche als optie naar boven komen drijven. Zowel inwoners en ondernemers van Lage Vuursche als natuurliefhebbers stonden op hun achterste benen dat De Bilt de Vuursche bossen als mogelijkheid zag. Een online-petitie werd massaal ondertekend, en de gemeente Baarn nam contact op met de Biltse collega’s om te horen hoe of wat.

De kans dat De Bilt daadwerkelijk over zou gaan tot het plaatsen van turbines in het bos bij Lage Vuursche was altijd al klein, zo liet De Bilt zelf ook al weten. Deze locatie is nu definitief afgevallen. De Bilt richt zich op 30 hectare aan zonnepanelen op grote daken en op land. Ook worden mogelijke plekken voor windturbines langs de A28 onderzocht. De Biltse gemeenteraad moet zich nog wel over dit b en w-standpunt uitspreken.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen