Acht gedecoreerden in Castricum per telefoon ingelicht door burgemeester Mans

Burgemeester Toon Mans van Castricum belt met een van de gedecoreerden.© foto mediahuis

Van onze verslaggever
Castricum

Acht gedecoreerden telt Castricum. Allen zijn benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau. Ze kregen het nieuws maandag per telefoon te horen van burgemeester Toon Mans.

Fred Bakker is medeoprichter van kinderboerderij het Dierenduintje in 1994 en sinds die tijd voorzitter en beheerder. Het is allemaal vrijwilligerswerk. Fred Bakker steekt er de laatste jaren bijna 50 uur per week in.

Wim Brakenhoff is vele jaren actief geweest voor de vogelvereniging De Gevederde Vrienden, tot 2017, toen de vereniging ophield te bestaan. Hij ontfermde zich over gewonde vogels. Ook doet Wim Brakenhoff al heel lang vrijwilligerswerk voor de Pancratiuskerk.

Sportvrouw in hart en nieren Marianne Hoogerbrugge is al meer dan twintig jaar vrijwilliger bij de Vereniging Kennemer IJsbaan. Ook traint ze tweemaal per week met senioren. Ze staat bekend als een betrokken clublid, een verbinder.

John Kok is een actieve vrijwilliger in Akersloot. Zo is hij al tien jaar verkeersregelaar bij evenementen in Akersloot en zet hij zich in voor de Storey Club in zijn dorp; een plek waar jongeren bijeen komen.

Henk Meijer zet zich in voor de Protestantse Kerk in Castricum. Hij doet alles wat met techniek te maken heeft; beeld, geluid, beamerpresentaties, filmavonden. Bij de Stichting Uitgeester Senioren geeft hij computerles en ook bij bibliotheek Kennemerwaard verzorgt hij als vrijwilliger workshops.

Dick Pekel is sinds 1977 bestuurslid, penningmeester en voorzitter van hengelsportvereniging De Sander in Akersloot. Hij bekleedde binnen de sportvisserij in Nederland nog meert functies. Ook is hij de laatste jaren actief geweest voor kringloopwinkel De Tweede Ronde in Akersloot.

Wim Res is op talloze manieren betrokken bij Atletiek Vereniging Castricum. In het verleden regelde hij de bosloop en later de hardloop- en fietswedstrijd de Dubbele Lus. Tot op heden is hij vrijwilliger bij de strand- en duinloop en is hij initiatiefnemer van het NK Veldlopen voor ambtenaren en voor de Regionale Jeugdcross.

Frits Schreuder was jarenlang actief voor de hockeyclub en zet zich alweer tijden in voor de Stichting Castricum helpt Muttathara. Hij is bedrijfsleider van de kringloopwinkel. Bij het Seniorenkoor Castricum is hij bestuurslid. Ook was hij tien jaar vrijwilliger bij de EHBO-vereniging en werkte hij als chauffeur voor Samenleven in Castricum.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen