Burgemeester De Boer opent strandpost De Zandloper bij Julianadorp. Komend seizoen kunnen strandwachten vanuit een splinternieuwe reddingspost toezicht houden

De strandwachten hebben een nieuwe strandpost dit seizoen. Burgemeester Jan de Boer opende De Zandloper vandaag officieel.© Foto Peter van Aalst

© Foto Peter van Aalst

1 / 2
Tessa Thepen
Julianadorp

Zaterdag heeft de opening van het strandseizoen voor Stichting Strandexploitatie Noordkop (SSN) plaatsgevonden. De gloednieuwe strandpost De Zandloper, bij de gelijknamige strandslag, werd geopend door burgemeester Jan de Boer.

De dag was ook een introductiedag voor nieuwe strandwachten. Enorm veel personen hebben zich aangemeld, zowel uit de regio als elders uit het land. Zij kregen informatie over wat hen te wachten staat als strandwacht en in het zwembad werden testen afgenomen.

(Tekst gaat door onder de foto)

© Foto Peter van Aalst

Voorzitter van SSN, Jan Roelofsen, geeft aan dat de stichting heel blij is met het animo. „Er zijn genoeg aanmeldingen om het hele strandseizoen te voorzien van kwalitatief geschikte strandwachten. Het is natuurlijk ook een prachtige vakantiebaan.”

Doorgaans bewaken zo’n veertig ingehuurde strandwachten de Noordkopstranden gedurende het hoogseizoen.

Nieuwe strandwachten poseren voor strandpost Julianadorp. Er is dit seizoen veel animo.© Foto Peter van Aalst

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.