Rust voor Suns belangrijker dan vervolg in basketbalbeker [video]

Ruud Ramler
Den Helder

Den Helder Suns heeft twee weken van betrekkelijke rust om toe te leven naar de eerste ronde van de play-offs tegen Donar uit Groningen. Het bekertoernooi zat er zaterdagavond voor de Helderse basketballers met de 77-82 nederlaag tegen Rotterdam al na één ronde op.

Hoewel winnen altijd voorop staat, zal de periode zonder wedstrijden ook deels welkom zijn. Boyd van der Vuurst de Vries, Stan van den Elzen en Tom Koopman waren er nog steeds niet bij. Coach Peter van Noord hoopt dat hij dit dragende trio op 8 mei wel weer tot zijn beschikking heeft.

Ook Yarick Brussen meldde zich in de zoekenboeg nadat hij in het tweede kwart met een pijnlijke elleboog uitviel en zich later op de avond in het ziekenhuis moest laten onderzoeken.

Niettemin was de thuisclub die sterk startte (26-17) en via 34-19 ook halverwege leidde (47-34) het grootste deel van de bekerontmoeting de bovenliggende partij. Na drie kwarten was de marge wel flink geslonken naar 60-57. Pas dieper in het vierde kwart trok Rotterdam de zege alsnog en met de nodige moeite definitief naar zich toe.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen