Besmettingscijfers schieten in Noordkop weer door het dak. Opnieuw fiks aantal nieuwe gevallen op Texel

Casper Duin
Den Helder

Met 115 nieuwe gevallen op een dag schieten de besmettingscijfers in de Noordkop deze zaterdag weer door het dak. Opnieuw is er een fiks aantal nieuwe gevallen op Texel.

Het RIVM en de GGD Hollands Noorden melden 115 nieuwe besmettingen in de regio. Dat zijn er 43 meer dan een dag eerder. Het gaat om 36 inwoners van de gemeente Den Helder, 33 van Schagen, 32 mensen uit Hollands Kroon en veertien Texelaars.

Met de 32 positief geteste inwoners schiet Hollands Kroon door de grens van in totaal vierduizend besmettingen. Sinds maart 2020 is het virus nu bij 4.015 mensen uit die gemeente ontdekt.

Op Texel klom het totaal aantal besmettingen vorige week tot boven de vierhonderd. Inmiddels is de vijfhonderd in zicht op het eiland, dat al enkele weken te maken heeft een groeiend aantal positief geteste bewoners. In de afgelopen twee weken kwamen er op Texel 78 besmettingen bij. In totaal zijn er sinds de uitbraak nu iets meer dan een jaar geleden 461 eilandbewoners besmet geraakt.

Voor de zevende opeenvolgende dag zijn er in de Noordkop geen nieuwe ziekenhuisopnames of sterfgevallen gemeld.

Lees ook: 30 procent van 60- tot 65-jarigen laat vaccinatie met AstraZeneca aan zich voorbij gaan; voorlopig geen herkansing voor spijtoptanten

Lees ook: Komt het door de vaccinaties? In twee weken tijd slechts twee ziekenhuisopnames en geen sterfgevallen in de Noordkop

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.