Veelpleger Leroy van D. uit Julianadorp blijft langer in voorarrest. Onderzoek naar vermoedelijke mededader loopt

Casper Duin
Julianadorp

Veelpleger Leroy van D. (28) uit Julianadorp blijft langer in voorarrest, zo heeft de raadkamer deze week besloten. Ondertussen loopt het onderzoek naar een vermoedelijke mededader.

Van D. werd op 1 april aangehouden in Naarden nadat hij door agenten was herkend. De Julianadorper zit sindsdien vast op verdenking van geslaagde babbeltrucs in Naarden, Weesp en Bussum ,,Hij is inderdaad zo goed als op heterdaad aangehouden’’, aldus een woordvoerder van het openbaar ministerie (OM) Midden-Nederland. ,,Formeel was het een aanhouding buiten heterdaad, daar hebben we toestemming voor gegeven.’’

De raadkamer heeft het voorarrest van Van D. verlengd met dertig dagen. Op dit moment is hij de enige die vastzit in dit onderzoek. ,,Vermoedelijk is er een mededader. Het onderzoek naar hem en naar eventuele samenwerkingsverbanden loopt nog’’, meldt de woordvoerder.

Leroy van D. staat te boek als een veelpleger. Hij is eerder veroordeeld tot een celstraf van vijftien maanden nadat hij op 1 maart 2019 in Hoorn een ongeluk had veroorzaakt dat een zeventigjarige vrouw uit Edam het leven kostte. In het verleden werd hij in verband gebracht met een reeks overvallen op fastfoodrestaurants, een ripdeal en tal van minder heftige vergrijpen.

Lees ook: ’Verkeershufter’ Leroy van D. (28) uit Julianadorp is weer opgepakt. Ditmaal op verdenking van babbeltrucs in ’t Gooi. En zijn woning is verzegeld door politie

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.