De twee verdachten van het schietincident op de Steengracht in Den Helder die te zien zijn op camerabeelden hebben zich nog niet gemeld. Politie wil binnenkort beelden openbaar maken

De politie zette na het schietincident de omgeving af.© Foto Glocal

Casper Duin
Den Helder

De twee verdachten die te zien zijn op camerabeelden van de beschieting aan de Steengracht in Den Helder hebben zich nog niet gemeld.

Dat meldt een woordvoerster van de politie. De recherche is in het bezit van camerabeelden waarop duidelijk twee verdachten (mannen) te zien zijn. De recherche doet onderzoek naar hun identiteit. Afgelopen dinsdag deed de politie een oproep aan het duo om zich te melden. Dat is tot op heden niet gebeurd.

De twee kunnen zich alsnog zelf melden bij de politie. Doen zij dit niet, dan lopen zij het risico dat hun beelden openbaar gemaakt worden. Op welk moment de beelden zullen worden gepubliceerd, dat kan de politiewoordvoerster niet aangeven. ,,We gaan binnenkort toestemming vragen aan het openbaar ministerie of we de beelden van de verdachten openbaar mogen maken.’’

Afgelopen zondagavond (11 april) kwamen rond 22.30 uur bij de politie meerdere meldingen binnen van schoten die waren gehoord door bewoners uit de omgeving van de Keizersgracht en de Steengracht. De politie trof na onderzoek meerdere kogelinslagen aan bij een woning aan de Steengracht.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.