Premium

Burgemeester Mark Röell verbolgen over te laat telefoontje van politie over coronademonstratie; Politie had al aanwijzingen, maar Baarn werd pas gebeld toen er niets meer aan te doen was

Zo’n 2000 demonstranten verzamelden zich bij kasteel Groeneveld.
© foto caspar huurdeman
Baarn

Burgemeester Mark Röell van Baarn heeft bij de politieleiding zijn beklag gedaan over de late informatievoorziening van de politie over de anderhalve week geleden in Baarn gehouden coronademonstratie. De politie heeft de misser volgens Roëll erkend en beterschap beloofd. Dit deelde Röell woensdagavond mee in de gemeenteraad.

Baarn werd zaterdagochtend 10 april compleet verrast door een grote groep van 1500 tot 2000 demonstranten die zich verzamelden bij kasteel Groeneveld. ,,Ik heb me hier bijzonder aan gestoord”, zei Röell tegen de gemeenteraad. ,,De politie had ’s ochtends signalen dat er ergens een grote demonstratie gehouden zou worden en dat dat wel eens zou kunnen gaan gebeuren in Baarn, Laren of Eemnes. De politie heeft mij pas geïnformeerd toen zeker was dat het Baarn werd. En toen was het te laat om nog maatregelen te nemen.” Naar verluidt had de organisatie van de demonstratie haar sympathisanten ’s ochtends opgeroepen zich gereed te houden in de driehoek Utrecht, Amersfoort en Weesp.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen