Zoektocht naar lichaam verdwenen Sumanta Bansi in recreatiegebied De Hulk Scharwoude

Met onder meer honden en boten wordt gezocht naar de sinds 2018 vermiste Sumanta Bansi.

Met onder meer honden en boten wordt gezocht naar de sinds 2018 vermiste Sumanta Bansi.

© Mediahuis

1 / 2
Mick van Wely
Scharwoude

De politie is maandag in Scharwoude een grootscheepse zoektocht gestart naar het lichaam van de in 2018 verdwenen studente Sumanta Bansi (22) uit Hoorn. Nieuwe informatie is aanleiding voor de zoektocht, zo laat de politie weten.

De politie is aanwezig met honden, boten en specialisten van het Nederlands Forensisch Instituut. Er wordt gezocht in het water en op land van het recreatiegebied De Hulk aan de IJsselmeerdijk.

Vorige week richtte de familie van Sumanta een noodkreet aan het Openbaar Ministerie. De nabestaanden drongen aan op een nieuwe zoektocht.

Lees ook: Emotionele oproep ouders: ’Zoek naar Sumanta en biecht moord op’

Sumanta verdween in februari 2018. Ze woonde bij de familie B. in Hoorn en raakte zwanger van de getrouwde bewoner Manodj B. Ze wilde het kind niet weg laten halen. Vier leden van de familie worden verdacht van moord op de studente. Eén van hen. Manodj B., zit nog vast. Politie en OM vermoeden dat ze om de eer van de familie te redden, Sumanta hebben vermoord.

(Tekst gaat door onder de foto)

© Michel van Bergen

Manodj B. heeft in afgeluisterde gesprekken al min of meer een bekentenis afgelegd. Hij zei dat hij haar ’gewoon had vermoord’ en ’dwars door haar hart heeft gestoken’. De recherche houdt er rekening mee dat B. en een ander familield met zuur hebben geprobeerd lichaamsresten weg te werken. Dat is gebleken uit observaties en afgeluisterde gesprekken.

Lees ook: ’Ex-minnaar Sumanta Bansi zou haar lichaam in zuur hebben opgelost’

Manodj B. beroept zich sinds februari op zijn zwijgrecht. Dat een compleet gezin betrokken zou zijn bij een moord, is erg bijzonder.

© Mediahuis

Lees ook: Een van twee hoofdverdachten in vermissingszaak Sumanta Bansi vrij

Lees ook: Ook vrouw opgepakt voor dood zwangere Sumanta (23) uit Hoorn

Lees ook: Sieraden verdwenen Sumanta gevonden in woning Hoorn

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen