Opnieuw groepen drinkende jongeren op straat in De Goorn na onstuimige nacht, politie preventief aanwezig in het dorp, rust keert terug [update]

© GLOCALmedia

© GLOCALmedia

© GLOCALmedia

© GLOCALmedia

© GLOCALmedia

1 / 5
Internetredactie
DE GOORN

In de loop van de zondagavond begaven verschillende groepjes jongeren zich, vanaf circa negen uur, opnieuw al drinkend op straat op diverse plaatsen in De Goorn. Dit nadat een straatfeest zaterdagavond in De Goorn uit de hand liep. Deze groepjes waren aawezig op de Zuid-Spierdijkerweg en de Pastoor Lemeerstraat, op de laatste locatie zouden circa veertig jongeren zich ophouden op straat. De politie is aanwezig op verschillende plekken in het dorp.

In het dorp liep zaterdagavond een straatfeest met ruim 300 aanwezigen uit de hand, waarbij de polite wapenstokken inzette om het feest te beëindigen. Ook vanavond gaan er, zo meldt een persfotograaf die aanwezig is in het dorp, geruchten dat er opnieuw een feest gehouden zou worden.

© GLOCALmedia

De geruchten zijn klaarblijkelijk zodanig van aard, dat de politie preventief aanwezig is in het dorp. Zulke feesten of massale samenscholing zijn momenteel, door de COVID-beperkingen, verboden.

Volgens een ooggetuige zouden de jongeren de straten op zijn gegaan, vlak nadat een aantal van de eerdergenoemde politiewagens het dorp weer uitreden. Rond tien uur ’s avonds is de rust weder gekeerd op de straten van het dorp. Volgens ooggetuigen zouden de jongeren die zich nog op straat begaven, de benen hebben genomen toen zij de verschillende politieauto’s in het vizier kregen. Daarna bleef het rustig op straat.

Lees ook: Straatfeest met 300 mensen in De Goorn door politie beëindigd; politie gebruikt wapenstokken [video]

© GLOCALmedia

De politie houdt een oogje in het zeil bij het Dorpsbos en de Buitenroede in De Goorn. Daarnaast rijden verschillende politievoertuigen door het bos.

Lees ook: ’Jammer dat het zo moest eindigen in De Goorn, het was één groot feest’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen