Boete voor evenement met dure, snelle auto’s bij Bomencentrum Baarn; Coronamaatregelen niet nageleefd

Evenement met dure bolides beboet dor gemeente Baarn.© Foto Caspar Huurdeman

Joyce Huibers
Baarn

De gemeente Baarn heeft een boete opgelegd voor een bijeenkomst zaterdag op het terrein van Bomencentrum Baarn aan de Zandheuvelweg. Een handhaver van de gemeente constateerde dat de coronaregels werden overtreden.

Het ging om een bijeenkomst van Cars en Business met vele tientallen dure auto’s zoals Lamborghini’s, Porsches, Bentleys, Lotus, Ferrari’s. Aan het begin van de avond reden de snelle wagens vol gas en soms spinnend het terrein af, gadegeslagen door carspotters uit heel Nederland.

(Tekst gaat door onder de foto)

Carspotters op de Zandheuvelweg.© Foto Caspar Huurdeman

Naar verluidt zou de gemeente Baarn het evenement hebben stilgelegd en het terrein hebben ontruimd, maar dat is niet gebeurd, aldus een woordvoerder zondag. Wel is dus een bestuurlijke boete opgelegd. Het terrein wordt momenteel gebruikt als testlocatie, maar de boa constateerde andere activiteiten waarbij de coronaregelen niet werden nageleefd. Hoe hoog de aangezegde bestuurlijke boete is en of deze is opgelegd aan de eigenaar van het Bomencentrum of de organisator van het event, kon de woordvoerder zondag niet zeggen.

Testdag

Overigens was het ook zondag druk bij het Bomencentrum. Er werd een testdag gehouden door de Larense tandarts Hans Beekmans voor covid-19 immuniteittesten. Wederom kwamen handhavers en ook de politie een kijkje nemen. Of ook nu de coronamaatregelen zijn overtreden werd niet duidelijk.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen