Cantabestuurder rijdt tegen auto aan in Julianadorp; bestuurder blijkt onder invloed van drugs en onverzekerd [update]

© GLOCALmedia

© GLOCALmedia

© GLOCALmedia

© GLOCALmedia

1 / 4
Internetredactie
JULIANADORP

Een bestuurder van een Canta heeft zondagavond rond tien uur enige tijd amok gemaakt op het Woonzorgpark Noorderhaven van zorginstelling ’s Heeren Loo, nabij de Eikenhout in Julianadorp.

Een woordvoerder van de politie laat weten dat de bestuurder eerst tegen een fietsenrek reed en daarna tegen een stilstaande auto aan. Na de botsing vervolgde de Cantabestuurder zijn weg over en rondom het terrein. De politie werd snel gealarmeerd.

© GLOCALmedia

Iets verder, op de Kastanjehout, kwam de politie naast de bestuurder rijden en instrueerde hem om te stoppen. Uit een eerste drugstest bleek dat hij onder invloed van drugs was. De woordvoerder geeft aan dat ook een later afgenomen bloedtest uitwees dat de man onder invloed was van ’middelen die de rijvaardigheid negatief beïnvloeden’.

Later werd ook duidelijk dat de Canta onverzekerd op de weg reed, zo ontdekten de aanwezige agenten na onderzoek. Het voertuig heeft aanzienlijke schade overgehouden aan het ritje.

De bestuurder is aangehouden, op het politiebureau zal verder onderzoek volgen. De schade die tijdens de rit veroorzaakt werd, moet nog in kaart gebracht worden. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. Het Woonzorgpark Noorderhaven wordt bewoond door een mengeling van cliënten van ’s Heeren Loo en particulieren en is openbaar terrein.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.