Prima slotronde doet golfer Wil Besseling stijgen naar de vierde plaats in Oostenrijk Open

Wil Besseling© Archieffoto

van onze verslaggever
Atzenbrugg

Golfer Wil Besseling is dankzij een prima slotronde op de gedeelde vierde plaats geëindigd bij het Oostenrijks Open. De 35-jarige West-Fries ging op Diamond Country Club in Atzenbrugg rond in 67 slagen (-5). Daarmee kwam hij uit op een totaal van 280 slagen (-8).

Besseling produceerde in zijn vierde omloop zeven birdies en twee bogeys. Hij steeg op de slotdag tien plaatsen in het klassement. Joost Luiten zakte van de vijfde naar de twaalfde plek. Hij ging rond in 72 slagen (par). Daarmee eindigde de Bleiswijker op een score van 282. Luiten liet in zijn vierde rondgang drie birdies en drie bogeys noteren. Darius van Driel belandde met een totaal van 291 op de 56e plek.

Besseling was dit jaar nog niet erg succesvol op de Europese Tour. Zijn beste klassering was de 47e plek, half maart bij de Qatar Masters. Hij eindigde vorig jaar in Oostenrijk op dezelfde baan als derde en dat was een evenaring van zijn beste resultaat op de Europese Tour. Ook in Spanje (2020) en Zuid-Afrika (2019) eindigde Besseling op de derde plek.

Het toernooi in Oostenrijk werd gewonnen door John Catlin. De Amerikaan versloeg de Duitser Maximilian Kieffer op de vijfde hole van een play-off. Beide spelers waren na vier ronden geëindigd op een totaal van 274.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen