Martijn Kaars knalt Volendam weer een flinke stap richting nacompetitie [video]

Utrecht

Het leek er lange tijd niet meer in te zitten: een overwinning van FC Volendam bij Jong Utrecht. Tot de laatste minuut van de officiële speeltijd. Toen knalde invaller Martijn Kaars Volendam vol overtuiging naar de overwinning (2-3) en weer een flinke stap richting playoffs.

Jong Utrecht moest het doen zonder trainer Ab Plugboer - die wegens corona thuis in Volendam moest blijven - maar met Kevin van Veen op de bank. Plugboer had zijn vervanger blijkbaar van goede tips voorzien.

Doordat Utrecht door dekte op de Volendamse centrumverdedigers, die vervolgens de ruimte aan de zijkanten niet vonden, kwam er van opbouw van de aanvallen weinig terecht. Maar doordat beide clubs grossierden in fouten werd het toch een leuke, en vooral doelpuntrijke wedstrijd.

Binnen negen minuten stond het al 2-1 voor Utrecht. Volendam opende wel de score na geklungel achterin bij de thuisclub. Franco Antonucci profiteerde en liet Samuele Mulattieri scoren: zijn achttiende alweer.

Dat Utrecht binnen een minuut weer op 1-1 kwam, dit keer na halfslachtig uitverdedigen bij Volendam was tekenend voor de wedstrijd. Na de 2-1 - weer vier minuten later - kreeg Volendam meer grip. Met name Antonucci liet wat mogelijkheden liggen, maar voor rust viel toch nog de verdiende gelijkmaker. Uit een corner - een wapen waar Volendam meestal niet veel rendement haalt - kopte Boy Deul fraai raak.

Na rust ging Volendam op zoek naar meer. Maar veel kansen wist Volendam niet af te dwingen uit het veldoverwicht. Antonucci was het dichtst bij een treffer. Maar zijn schot verdween via doelman Nijhuis en de lat over.

Daarmee leek het duel op een tegenvaller uit te lopen voor Volendam. Tot invaller Martijn Kaars in de negentigste minuut naar de niet meer verwachte overwinning knalde.

Scoreverloop: 4. Mulattieri 0-1, 5. Velanas 1-1, 9. Alou 2-1, 38. Deul 2-2, 90. Kaars 2-3.

Jong Utrecht: Nijhuis; Huizing, Meissen, Mukeh, Culhaci; Lottin (77. Ikeshita), Velanas, Van den Berg; Mallahi, Hilterman, Alou (71. Pieters).

FC Volendam: Bakker; Kasius, Tol, Van de Ven, Murkin; Ben Sallam, Alex Plat, Antonucci; Deul (54. Kaars), Mulattieri (90+2. Brian Plat), El Kadiri (77. el Azzouzi).

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen