Premium

Steeds meer mensen met camera’s de natuur in, zoals Gijs te Pas: ’Of het een koolmees is of een zeldzame vogel, maakt me niet zo veel uit. Als ik maar een mooi beeld kan maken’

Gijs te Pas
© BJ van Oel mediahuis
Hilversum

Natuurfotografie is ’hot’. Nog voordat corona opdoemde nam het aantal vogelaars en foto-enthousiasten al fors toe. Ze zijn jong, maar meestal wat ouder en er bevinden zich ook veel vrouwen tussen. Gijs te Pas, een 67-jarige Hilversummer, is een van de velen die met grote regelmaat foto’s plaatst, op zijn eigen website en op Facebook. Te Pas heeft ook veertig jaar gewerkt in de zorg en wil daar wel iets over kwijt (zie kader).

Met name op Facebook is het aantal vogel- en natuurgroepen, met vaak verrassend goede foto’s, niet meer bij te houden. In het Gooi en omstreken trekken velen er dagelijks op uit en plaatsen dan hun mooiste beelden op de sociale media. Krentenbomen in bloei, ’gewone’ roodborstjes, reeën op een van de ’s-Gravelandse landgoederen, uilen, ijsvogels en spechten. Wie ze zelf niet in de natuur tegenkomt, kan zich aan de foto’s verlustigen.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen