Anja Schouten nieuwe burgemeester van Alkmaar. Nu nog korpschef politie Noord-Holland

Anja Schouten is niet verbonden aan een politieke partij. Ze is korpschef van de Regionale Politie Eenheid Noord-Holland.
© Archieffoto United Photos/Paul Vreeker
Alkmaar

De gemeenteraad van Alkmaar heeft donderdagavond Anja Schouten (52) aangewezen als de nieuwe burgemeester.

Haar benoeming is niet unaniem. Er was een tegenkandidaat van wie de naam geheim is.

Schouten is niet verbonden aan een politieke partij. Ze is momenteel korpschef van de politie Noord-Holland (de hele provincie behalve de districten Amsterdam en de Gooi- en Vechtstreek).

Op haar cv staan bestuursfuncties in de zorg en bij de politie, maar ook bij de brandweer van Alkmaar, achter de schermen in Heiloo en bij de voormalige gemeente Schermer.

Schouten wordt op 23 juni beëdigd. Ze is de definitieve opvolger van Piet Bruinooge, die in oktober ontslag nam en die werd waargenomen door Emile Roemer. Ze is de tweede vrouwelijke burgemeester ooit van Alkmaar.

Lees ook: De ’stôs’ van Alkmaar. Burgemeester Anja Schouten is een ’takkewijf, meedogenloos vriendelijk’. Ze is vooral bestuurder. Nergens langer dan zes jaar, precies één burgemeesterstermijn

Lees ook: Anja Schouten had een - geheime - tegenkandidaat. Die de gemeenteraad van Alkmaar in twee worstelende kampen verdeelde. ’Dan is het zó’n crisis en dan benoemen ze zó’n onervaren iemand tot burgemeester’

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen