Premium

Winnares Big Brother Jill Goede (22) uit Landsmeer had verwacht na twee weken weer thuis te zijn: ’Ging me niet om kijkcijfers, deed het voor mezelf’

Jill Goede in de kippenren bij opa Kip in Landsmeer.
© Foto Wim Egas
Landsmeer

Winnares Jill Goede (22) is blij om terug te zijn in Landsmeer, na 91 dagen in het Big Brother-huis. Ze werd voortdurend gefilmd en hoopte elke week dat kijkers op haar zouden stemmen zodat ze tot het eind mocht blijven. En dat lukte. De kartonnen cheque van iets meer dan zeventigduizend euro ligt nog op tafel: „Ik had verwacht dat ik binnen twee weken weer thuis zou zijn.”

Naast de geldcheque liggen tientallen cadeautjes van fans uitgestald: brieven, eierkoeken en borduurseltjes van kippen. Dat laatste zal vast iets te maken hebben met opa Kip, zoals ze haar grootvader noemt. Hij houdt kippen in de tuin. Ook passend, want de familie Goede is van oudsher een eierhandelaarsfamilie. Familieleden van Jill voerden online en in het dorp uitvoerig campagne om fans te overtuigen dat ze moest winnen. Ze voelt zich niet beroemd, maar wordt wel herkend op straat: „Ik ben gewoon de Jill die ik hiervoor ook was. Het ging me niet om de kijkcijfers of mediasucces, ik deed dit voor mezelf.”

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen