GGD namens familie: Geen verband tussen Pfizerprik en overlijden van 77-jarige man in Noordwijkerhout

De priklocatie van de GGD in Noordwijkerhout.

De priklocatie van de GGD in Noordwijkerhout.© Foto Hielco Kuipers

Marieta Kroft
Noordwijkerhout

Er is geen verband tussen de dood van de 77-jarige Rinus Adriaanse uit Noordwijkerhout en zijn eerste Pfizervaccinatie. Dat laat zijn familie via de GGD Hollands Midden weten.

,,De familie heeft laten weten het belangrijk te vinden de doodsoorzaak bekend te willen maken in het kader van de vaccinatiecampagne’’, meldt een GGD-woordvoerster. ,,Daarom willen wij als GGD, namens de familie, laten weten dat er geen verband is gevonden met de vaccinatie en de man een natuurlijke dood is gestorven.’’

Adriaanse, oud-gemeentesecretaris van Noordwijkerhout, was maandagochtend een van de eersten die een prik kreeg op de vaccinatielocatie bij congrescentrum Leeuwenhorst in zijn woonplaats. De GGD nam juist die dag de locatie in gebruik. Toen hij naar buiten liep, zakte hij in elkaar. Diezelfde ochtend overleed hij in het LUMC. Niet eerder is in Nederland iemand zo snel na zijn vaccinatie overleden, zei een woordvoerder van het ministerie van volksgezondheid.

Wat de doodsoorzaak wel is, weet de GGD niet. ,,Het is natuurlijk verschrikkelijk wat er is gebeurd, maar wij zijn al blij dat de familie met ons wilde delen dat er geen verband is met de prik’’, zegt woordvoerster Monique Ligtvoet. Voor zover zij weet, is er bij andere gevaccineerden geen onrust ontstaan als gevolg van het incident van maandagochtend.

Lees ook: Feestje in de nieuwe prikhal in Noordwijkerhout maakt plaats voor verdriet: ’Ik had vandaag met alles rekening gehouden, behalve met dit’

Meer nieuws uit Uitgelicht

Meest gelezen