’Memorylane’ Vijverhut/Brekers in Groote Keeten maakt plaats voor twintig appartementen

Er kan straks gewoond worden in dit voormalige partycentrum annex restaurant in Groote Keeten.

Er kan straks gewoond worden in dit voormalige partycentrum annex restaurant in Groote Keeten.© Archieffoto Marc Moussault

Richard Zut
Groote Keeten

Vele duizenden mensen uit Noord-Holland en verre omstreken bewaren herinneringen aan ’De Vijverhut’, het vermaarde horecacomplex in Groote Keeten. Het pand was de laatste jaren bekend als Restaurant Brekers. Straks komen er twintig appartementen voor terug.

De gemeente Schagen verleende Brolan Vastgoed uit Broek op Langedijk inmiddels de hiervoor benodigde omgevingsvergunning. Voor de goede orde: het kenmerkende pand aan de Helmweg 9 blijft staan waar het staat. Brolan zal de twintig appartementen realiseren in het bestaande gebouw.

,,Wonen waar je vroeger lekker uit kon gaan. Dat is toch vrij uniek? Het pand is zo groot dat hier binnenkort een groot aantal mensen kan wonen. Met deze bouw krijgt ook de kern van Groote Keeten een mooie uitbreiding van de woningmarkt’’, zegt wethouder Jelle Beemsterboer.

Het bestaande gebouw wordt helemaal verbouwd. Brolan gaat er twintig koop- en/of huurwoningen realiseren, waarbij tenminste dertig procent als sociale sector zal worden uitgevoerd. De bouwstart vindt volgens planning plaats in de tweede helft van dit jaar. De bouwtijd is berekend op circa twaalf maanden.

Nog onbekend is op welke wijze de woningen te huur en/of te koop worden aangeboden.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.