Beide verdachten van mishandeling en afpersing in woning Hippolytushoef gaan in hoger beroep tegen hun straf

De woning aan de Bargengd waar de mishandeling, bedreiging en afpersing zich afspeelde.
© Archieffoto
Hippolytushoef

Beide verdachten van de geweldige mishandeling en afpersing op 24 juni 2020 in een woning in Hippolytushoef gaan in hoger beroep tegen hun veroordeling.

Hoofdverdachte Gregory dos S. (38) uit Heerhugowaard kreeg medio maart een gevangenisstraf van drie jaar opgelegd voor zijn rol bij de mishandeling, bedreiging en afpersing van een man uit Hippolytushoef. De raadkamer mag zich er binnenkort over buigen of de man uit Heerhugowaard de zitting in hoger beroep in vrijheid mag afwachten.

De achttienjarige N.W. uit Hoofddorp werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van achttien maanden. Daarvan is een jaar voorwaardelijk. Verder werden de twee veroordeeld tot betaling van een schadevergoeding van 18.034 euro aan het slachtoffer, waaronder een bedrag van 7.500 euro aan smartengeld.

Prostituee

De man uit Hippolytushoef is die dag naar een woning aan de Bargengd in zijn woonplaats gegaan voor een afspraak met prostituee ’Sexy Chloe’, die hij via internet had leren kennen. Die prostituee was de destijds zeventienjarige W. Toen hij was aangekomen in de woning is hij door W. naar de vliering gebracht, waar hij door de Heerhugowaarder is mishandeld, vastgebonden en bedreigd met een mes. Daarbij is grof geweld gebruikt, waarbij de Wieringer onder andere is geslagen met een riem.

Hij is daarna anderhalf uur in de woning vastgehouden en moest onder dwang zijn adresgegevens en een geldbedrag afgeven. Onder bedreiging van verder geweld moest het slachtoffer meewerken aan de opname van een filmpje, waarin hij moest zeggen dat hij naar de woning was gekomen voor een seksafspraak met een minderjarig meisje. Om te voorkomen dat de daders het filmpje zouden verspreiden, moest het slachtoffer na zijn vrijlating geld overmaken.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen