Premium

Het laatste pleidooi vanuit de Haarlemse wijkraden: ’Dit is waarom Schoteroog wel geschikt is als woonplek voor overlastgevers en daklozen’

Thea de Roos, Wim Kleist, Ronald Fukken en Dick Wijnoogst. De wijkraadvoorzitters die graag Skaeve Huse of Domus Plus zien nabij de windmolens van Schoteroog.
© Foto United Photos/Paul Vreeker
Haarlem

Het is een welles-nietes-discussie geworden. De vraag of Schoteroog een geschikte locatie is om woningen voor daklozen en overlastbezorgers te bouwen. Nee, meent het Haarlems stadsbestuur. Ja, vinden Haarlemse wijkraden. Vanavond wordt er besloten door de gemeenteraad. In een wandeling rond het schiereiland laten wijkraadsleden zien waarom Schoteroog volgens hen beter is dan de locaties bij hun in de buurt.

Afwachtend staan ze onder een van de windmolens. Gebouwd op de groene afvalheuvel die een groot deel van schiereiland Schoteroog beslaat. Drie van de vier hebben de fiets nog aan de hand, de vierde is met de auto. Dick Wijnoogst, Thea de Roos, Ronald Fukken en Wim Kleist zijn bevlogen wijkraadsleden uit vier Haarlemse wijkraden.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen