Telstar grijpt in blessuretijd naast stunt tegen Almere City: 1-1

Almere

Telstar heeft maandagavond in de slotfase een stunt uit handen gegeven bij Almere City. Het werd 1-1

Door een blunder van Ruggero Mannes kwam Telstar al vroeg op voorsprong. De Almere-verdediger leverde dal zomaar in bij Glynor Plet. De 34-jarige spits twijfelde niet en schoot feilloos raak. 0-1.

De voorsprong gaf Telstar vertrouwen, aan de andere kant raakte Almere City de controle juist kwijt. De ploeg uit Flevoland is nog volop in de strijd voor promotie dus de druk is hoog. Het lukte de nummer drie van de competitie niet om het spel te maken, terwijl Telstar steeds makkelijker begon te combineren.

Toch kreeg Almere in de slotfase van de eerste helft een paar uitstekende kansen. Mees Kaandorp werd diep gestuurd en miste maar net, Faris Hammouti kopte raak maar stond buitenspel. Oussama Bouyaghlafen kreeg de bal op een presenteerblaadje van Thomas Verheydt maar kon de bal niet genoeg kracht meegeven.

In de tweede helft kwam Telstar er maar zelden uit. Het was Almere dat de dienst uitmaakte. Toch duurde het lang tot Almere tot echte kansen kwam. Na een uur voetballen was Verheydt dichtbij maar Schendelaar en El Yaakoubi voorkwamen met kunst en vliegwerk een goal.

Almere speelde niet als een ploeg die strijdt voor promotie. Ondanks een enorm veldoverwicht, speelde het nneit alles-of-niets. Van een belegering van het doel van Schendelaar was lange tijd geen sprake. Telstar kwam niet meer aan voetballen toe maar het kwam ook niet echt in de problemen.

Pas in de slotfase ging Almere echt drukken. Thomas Verheydt kreeg een grote kans maar was niet scherp. In de blessuretijd greep Telstar naast een overwinning. Radinio Balker kopte raak in de laatste minuten

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen