Waardering voor vrijwilligers van Zaanstad; wethouder trakteert op taart

Taart voor de vrijwilligers van Groen Waterrijk.© Foto gemeente Zaanstad

Zaandam

De gemeente Zaanstad heeft zaterdag een aantal vrijwilligers in het zonnetje gezet. Vrijwilligers van Groen Waterrijk en Geen Kliko’s werden getrakteerd op taart door wethouder Rita Noordzij. Een blijk van waardering voor hun inzet.

Groen Waterrijk ontfermt zich over de Forbostrook, die door de gemeenteraad voor vijf jaar is ’teruggegeven’ aan de inwoners om een park aan te leggen, met een terrein voor evenementen, een hondenuitlaatplek, een speelgelegenheid voor de jongsten en een honk voor de wat oudere jeugd. Corrine van der Stoop en Saskia Hille hebben veel tijd gestoken in het maken van een plan daarvoor en het vinden van sponsoren. Zij hebben dat niet alleen gedaan maar zijn wel de drijvende krachten.

Ook voor vrijwilligers van Geen Kliko’s was er taart. De groep is een project gestart om in Saendelft afval te scheiden en in te zamelen in ondergrondse containers. De wijk wil geen minicontainers aan huis. Het starten van een proef verliep moeizaam, maar het is de groep gelukt een voorstel door de gemeenteraad te loodsen en geld beschikbaar te krijgen. Nog steeds is de actiegroep enorm betrokken bij het project en is er regelmatig overleg met de ambtenaar en raadsleden om te bespreken hoe de proef loopt.

Taart voor vrijwilligers van Geen Kliko’s.© Foto gemeente Zaanstad

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.