Volleyballer David Bes keert na drie jaar in de eredivisie terug op oude nest bij VV Compaen

David Bes (10) in actie op het EK O20 in 2018.© Foto Tjerk Laan

Oostzaan

David Bes keert komend volleybalseizoen terug bij Compaen. Hij verliet de club uit Oostzaan drie jaar geleden om in de eredivisie te gaan spelen.

De Noord-Hollander vertrok in 2018 naar streekgenoot Zaanstad om zich daar op het hoogste niveau te kunnen tonen. Vervolgens ging Bes naar Orion uit Doetinchem om zich daar in de top van de eredivisie te manifesteren.

De 21-jarige Bes doet in niveau een stap terug omdat de zes trainingen in de week in de Achterhoek in combinatie met zijn rugblessure voor hem een te zware fysieke belasting betekenen. Om die reden zal de twee meter-lange middenblokkeerder zich bij Compaen op de positie van passerloper richten.

De voormalig jeugdinternational uit Zuid-Scharwoude neemt daarmee bij de Zaanse ploeg de plek in van Jasper Geerdink, die met het tweede team in de tweede divisie gaat spelen.

Voor het overige verandert er nog niets bij Compaen. Ook de technische leiding blijft in handen van het duo Bob Hartman/Sven Vermeulen. De formatie, vrijwel geheel bestaand uit begin-twintigers, hoopt op basis van talent en een intensief en professioneel trainingsprogramma in de komende competitie de aansluiting bij de subtop in de topdivisie te bewerkstelligen.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen