Oranje-keeper Barry de Wit meldt zich na zes jaar weer bij Heerhugowaardse zaalvoetbalploeg FC Marlène

Barry de Wit tijdens zijn presentatie bij FC Marlène.© Foto DP Sportfotografie

Heerhugowaard

Zes jaar geleden vertrok Barry de Wit bij FC Marlène. Destijds was wel duidelijk dat hij nog wel een tijdje achter Peter Rozenbeek de tweede keeper bij de Heerhugowaardse zaalvoetbalploeg zou blijven.

Rozenbeek zette echter na vorig seizoen een punt achter zijn carrière en dat maakt voor De Wit de weg vrij voor een terugkeer bij Marlène. ,,Ik ben zes jaar weg geweest, maar FC Marlène heb ik altijd gevolgd. Ik heb hier een groot deel van de jeugdopleiding doorlopen en twee jaar bij de selectie gezeten’, aldus de 26-jarige keeper en Oranje-international. De uit Beets afkomstige De Wit, die tegenwoordig in Amsterdam woont, werd in 2013 bij Marlène tweede keeper achter Rozenbeek. ,,In al die jaren heb ik zo enorm veel geleerd en daar heb ik nu nog profijt van’’, zegt hij. Via HV/Veerhuys en Hovocubo - waar De Wit om en om onder de lat stond met Dave Stet - koos hij in 2019 voor ASV Lebo.

Hij weet dat er ook bij FC Marlène de nodige concurrentie is (met name van Melvin Habets die dit afgebroken seizoen eerste keus was), maar loopt daar niet voor weg. ,,Als je als club wilt strijden voor de prijzen heb je gewoon twee goede keepers nodig. Uiteindelijk moet je het allemaal zelf in de trainingen en wedstrijden laten zien’’, aldus De Wit die in het dagelijks leven als fysiotherapeut werkzaam is in Volendam.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen